neděle 22. března 2015

Losos s citrónovou bramborovou kaší

Pro 2 osoby

Asi 500g brambor (dávám 3 na osobu)
2 plátky lososa
1/2 citrónu
kousek másla
sůl, bílý pepř
olivový olej
koření na mořské ryby
ředkvičky
ledový salát
pažitka


Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. 
Smícháme 2 lžičky olivového oleje, citrónovou šťávu, sůl a bílý pepř. 
Uvařené brambory slijeme a smícháme s citrónovou směsí. 
Ponorným mixérem uděláme bramborovou kaši, do které dáme kousek másla. 
Lososa omyjeme, z obou stran potřeme jemně olivovým olejem a okořeníme kořením na mořské ryby. Pokud nemáme, stačí osolit, opepřit a popřípadě přidat oblíbené bylinky. 
Lososa osmahneme na panvi doměkka. 
Na talíř si dáme ledový salát, nakrájené ředkvičky, bramborovou kaši a hotového lososa. Ozdobíme pažitkou. 
Dobou chuť! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat