čtvrtek 19. března 2015

Ovesná kaše

Jsem opravdový milovník ovesné kaše. Dělám si ji skoro každý den na snídani. Zkouším různé variace, chutě, zdobím ji různým ovocem. Ovesná kaše krásně zasytí, je velice jednoduchá a rychlá na přípravu. Můžeme si ji udělat buď den předem nebo čerstvou ráno. Takže ovesná kaše se tady bude objevovat často :)

Ovesné vločky jsou zdrojem řady živin. Mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Ovesné vločky jsou lehce stravitelné, regulují cholesterol a glukózu v krvi. Ale také pomáhají snižovat krevní tlak a tlumí zvýšenou funkci štítné žlázy.

Základní recept na ovesnou kaši

1 osoba

50g ovesných vloček
250ml vody
sůl
trochu mléka
med / javorový sirup
třtinový cukr

Vločky dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut na mírném ohni za občasného promíchání opačným koncem vařečky.
Až bude kaše hustá přidáme trochu mléka a podle chuti med nebo javorový sirup a třtinový cukr.
Necháme ještě chvíli povařit.
Můžeme jíst samotnou, nebo můžeme ozdobit ovocem, posypat čokoládou, skořicí a tak dále. Je to jen na vás :)


Žádné komentáře:

Okomentovat