Ovesné vločky jsou zdrojem řady živin. Mají vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin, vitamínů B1, B6 a E, železa a vápníku. Ovesné vločky jsou lehce stravitelné, regulují cholesterol a glukózu v krvi. Ale také pomáhají snižovat krevní tlak a tlumí zvýšenou funkci štítné žlázy.
Základní recept na ovesnou kaši
1 osoba50g ovesných vloček
250ml vody
sůl
trochu mléka
med / javorový sirup
třtinový cukr
Vločky dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit 10 minut na mírném ohni za občasného promíchání opačným koncem vařečky.
Až bude kaše hustá přidáme trochu mléka a podle chuti med nebo javorový sirup a třtinový cukr.
Necháme ještě chvíli povařit.
Můžeme jíst samotnou, nebo můžeme ozdobit ovocem, posypat čokoládou, skořicí a tak dále. Je to jen na vás :)
Žádné komentáře:
Okomentovat