neděle 29. března 2015

Med

Med je produktem včel. Med obsahuje vodu, cukr, bílkoviny, enzymy, vitamíny (A, B1, B2, B6, B12, C, D, H, K, E), vonné látky, pylová zrna, barviva (karoten, flavony), včelí mateří kašičku, minerální látky (fosfor, vápník, draslík, sodík, chlór, síra, hořčík, železo, křemík, mangan aj.), aminokyseliny a volné organické kyseliny. 
Med lékařem 
  1. Nabíjí energii 
  2. Pomáhá při redukci hmotnosti 
  3. Posiluje imunitní systém 
  4. Léčí bolesti v krku 
  5. Zahojí odřeniny a rány 
  6. Vyřeší problémy se spánkem 
  7. Bojuje proti kocovině
  8. Používá se při léčbě srdce, jater, ledvin, střev, močového ústrojí, žaludku, chřipkových onemocnění
  9. Používáním medu se rozšiřují cévy, což je důležité při léčbě vysokého krevního tlaku
Druhy medu 
  • Květový med
  • Smíšený med
  • Medovicový med
  • Plástečkový med
  • Pastovaný med 
  • Ochucený med
Med v kuchyni 
  1. Med jako sladidlo 
  2. Slazení nápojů 
  3. Skvělý na pečení 
  4. Salátové dresinky 
  5. Skvělý na grilování


Žádné komentáře:

Okomentovat