1) Snídaně je důležitá pro správný začátek dne. Neměla by se vynechávat, ani zanedbávat.
2) Udělejte si na snídani čas aspoň 15 minut. Vše si pěkně připravte, prostřete si to na stůl a v klidu si snídani vychutnejte. Nejlepší je si snídani naplánovat den předem, aby jste pak ráno nemuseli dlouho přemýšlet.
3)Snídaně by měla obsahovat především bílkoviny (bílý jogurt, tvaroh, mléko..), vhodné sacharidy (cereálie, džem, ovoce..) a určité množství tuku (máslo, sýr, šunka...). Určitě by neměla chybět vláknina (ovoce, zelenina, ovesné vločky aj.).
4) Po probuzení je vhodné doplnit tekutiny. Nejlépe čistá voda, čaj nebo malá sklenice džusu.
5) Je na vás, zda si zvolíte sladkou nebo slanou snídani.
6) Variantou sladké snídaně může být ovesná kaše s ovocem, medem a oříšky.
7) Slanou variantou může být celozrnné pečivo namazané máslem, lučinou, žervé a jinými kvalitními tuky. Jako zdroj bílkovin můžeme dát šunku, vejce, tvarohové pomazánky aj. Pečivo vždy doplníme zeleninou.
8) Nevhodnou snídani jsou však tučné uzeniny, sušenky a sladké pečivo jako třeba koblihy. Taková snídaně totiž obsahuje mnoho tuků a chybí v ní bílkoviny a vláknina.
9) Je prokázáno, že lidé, kteří nesnídají, mají tendenci se během dne přejídat.
Žádné komentáře:
Okomentovat